Therapie

Ergotherapie

Ergotherapie Steenbergen

Ergotherapie is een vorm van therapie die kan helpen voor mensen die moeite ondervinden bij het uitvoeren van bepaalde handelingen. Deze handelingen kunnen van alles zijn. Misschien heb jij wel moeite met lopen na een medische ingreep? Of heb je een andere handicap die zorgt voor problemen bij het uitvoeren van een normale dagelijkse handeling? Dan is ergotherapie geschikt voor jou. Het gaat er dus om dat dagelijkse handelingen moeilijk voor je zijn. Hierbij kan je dan hinder ondervinden. Omdat het een dagelijkse handeling is, is het heel vervelend als dit wellicht niet lukt. Daarom is het dan nodig om ergotherapie Steenbergen in te schakelen. Bij ergotherapie wordt er dan gekeken door de therapeut welke handelingen er precies niet goed gaan en waarom dit zo is. Dan kan er een plan gemaakt worden hoe deze beperkte handeling het beste verholpen kan worden.

Voor wie is ergotherapie?

Ergotherapie is geschikt voor alle mensen die hinder ondervinden bij het uitvoeren van een dagelijkse handeling. Zowel kinderen, volwassenen en ouderen kunnen terecht bij een ergotherapeut. Het gaat hier dan vooral om mensen die een medische aandoening, fysieke of mentale beperking of een aangeboren handicap hebben. Een aantal voorbeelden zullen de klanten van ergotherapie duidelijker maken. Als je bijvoorbeeld aan je heup geopereerd bent en alles weer opnieuw moet leren, dan is ergotherapie nuttig. Als je veel rugklachten hebt bij het zitten, dan kan ergotherapie ook helpen door je bijvoorbeeld een bepaalde stoel aan te bevelen. Zo’n stoel kan er dan voor zorgen dat rugklachten verminderen doordat je een juiste houding aanneemt. Als je bijvoorbeeld een kind hebt dat niet goed kan knippen en schrijven, dan kan je ook bij de ergotherapeut terecht.

Wat is het doel van ergotherapie?

Ergotherapeuten zorgen ervoor dat je zelfstandig kan blijven leven door je handvatten te bieden om met je klachten om te gaan. Zij zorgen dus voor praktische oplossingen waardoor je je leven weer fijn kunt hervatten en met zo min mogelijk problemen kunt doorleven. Dit klinkt misschien wat vaag, maar wat voorbeelden zouden dit kunnen ophelderen. Ergotherapeuten zorgen bijvoorbeeld voor valpreventie, zodat je niet zomaar kunt vallen. Ook kunnen zij je advies geven over zit- en lighoudingen. Daarnaast kunnen ergotherapeuten je helpen met het aanvragen van medische hulpmiddelen. Ook kunnen zij je helpen bij dagelijkse taken. Hierbij kan je dan denken aan koken of schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *