Rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding

rouwbegeleiding

Een dierbare verliezen kan erg zwaar zijn. Vooral als je dierbare onverwachts is overleden kan de klap heel hard aankomen. Het kan zijn dat je genoeg hebt aan de steun van de mensen om je heen, maar het kan ook zijn dat je professionele rouwbegeleiding nodig hebt om je verlies te kunnen verwerken. Lees in dit blog meer over wat rouwbegeleiding voor jou kan betekenen.

Verwerken van je verlies

Een verlies verwerken kan erg moeilijk zijn. Bij de meeste mensen zullen er vooral veel tranen komen en misschien komen er ook allerlei andere emoties naar boven. Het is heel belangrijk om dit allemaal toe te laten. Het doel van een rouwbegeleider is jou de ruimte geven die je nodig hebt om je verlies te kunnen verwerken. Het kan zijn dat je vooral veel wil praten over je verlies of dat je juist iemand nodig hebt bij wie je stil kan zijn. Een rouwbegeleider zal met veel ervaring op dit gebied goed kunnen aanvoelen wat jij nodig hebt en dit jou zo veel mogelijk geven.

Focussen op mooie herinneringen

Met je rouwbegeleider deel je de mooie herinneringen die je hebt met je overledene dierbare. Zo kan je je daar aan blijven denken en blijft je dierbare in gedachte toch nog een beetje bij je. Door juist na te denken over je dierbare kan je het verlies van hem of haar een veel beter plekje geven. Hoe je ook tegen het hiernamaals aankijkt, de persoon die er niet meer is blijft door de herinneringen die je met hem of haar hebt toch nog een beetje bestaan.

Opnieuw zin leren geven aan je leven

Als de dierbare die je bent verloren heel dichtbij je stond en veel aanwezig is geweest in je dagelijkse leven kan het soms zijn dat je de zin in het leven een beetje bent verloren door zijn of haar verlies. Samen met je rouwbegeleider ga je als je er klaar voor bent kijken hoe je weer opnieuw zin kan geven aan je leven. Het kan soms heel moeilijk zijn om weer door te gaan na een pijnlijk verlies, maar vaak is het wel de enige manier om het verlies te kunnen verwerken. Je kan samen met de rouwbegeleider een mooi altaar maken in je huis voor de overledene, zodat je hem of haar altijd bij je houdt en je je dus niet schuldig hoeft te voelen als je weer door gaat met je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *