Voeding

Therapie

Voedingstherapie

Therapie is een manier waarmee je op een bepaalde manier bepaalde klachten kunt verminderen. Dit klinkt heel vaag, maar er zijn heel veel soorten therapie en heel veel soorten klachten. Al deze therapieën werken volgens een bepaald principe dat bepaalde klachten kan verhelpen. Voor elke klacht kun je dus bij een andere soort therapie langsgaan. Therapeuten zijn altijd opgeleide mensen, die verstand van zaken hebben. Daarom is het altijd een goed idee om bij een therapeut langs te gaan als je klachten hebt. Door middel van een bepaalde methodiek kan je van je klachten verholpen worden. Dit is erg fijn, vooral als je klachten je dagelijks leven beïnvloeden.

Voedingstherapie

Een vorm van therapie is voedingstherapie. Voedingstherapie gaat uit van het idee dat door middel van het veranderen van je voedingspatroon, bepaalde klachten verholpen kunnen worden. Voeding kan namelijk van grote invloed zijn op hoe je je voelt. Als je veel suikers eet, zal je merken dat je wel energie hebt vlak na het eten, maar na een tijdje zul je in een energiedip terechtkomen. Dit houdt in dat je bijna geen energie meer hebt. Ander soort eten zal je weer meer energie geven dat ook beter verspreid is over de hele dag. Het hebben van een probleem met energie is ook vaak de reden dat mensen langsgaan bij een voedingstherapeut. Ook lichamelijke klachten kunnen echter veroorzaakt worden door het eten van verkeerde voeding.

Wat doet een voedingstherapeut?

Als je besluit om langs te gaan bij een voedingstherapeut, zal je eerst een intake krijgen. Bij deze intake zal je voedingspatroon vastgesteld worden. Dit gebeurt door middel van het stellen van vragen. Ook wordt er hierbij rekening gehouden met waarom je voor bepaalde voedingsmiddelen kiest en welke factoren hierop van invloed zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je gewoon bij bepaalde gebeurtenissen altijd een zak chips open trekt. Dit kan dan vervolgens weer zorgen voor de inname van veel koolhydraten, wat veel loze calorieën zijn. In ieder geval wordt er goed gekeken naar wat je eet, wanneer je het eet en waarom je het eet. Ook wordt er natuurlijk rekening gehouden met wat je lekker vindt om te eten. Op basis van al deze zaken zal een voedingsschema voor jou opgesteld worden. Hierdoor zal aan jou verteld worden hoe je het beste gezonde voedingskeuzes kan maken. Dit is natuurlijk speciaal op maat gemaakt, want het moet wel bij jou passen en goed vol te houden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *