Auto

De toevoeging van een armsteun (auto)

Armsteun (auto)

Een armsteun (auto) kan veel toevoegen aan je ervaring in de auto. Iedereen die wel eens in de auto achter het stuur zit weet dat je na een hele lange rit last kan krijgen van je rug, je heupen, je schouders of je nek. Dit komt doordat je lang stil zit. Heel veel mensen nemen tijdens het autorijden, of tijdens het zitten in het algemeen, een verkeerde houding aan. Je hebt dan na het rijden enorm veel last van een ‘zware rug’. Dit komt doordat ze veel te ver onderuit gezakt zitten, of te ver voorover leunen. Het gebruiken van een armsteun (auto) kan deze houding een heel stuk verbeteren. Het is een kleine aanpassing in de auto, maar heeft een groot positief effect.

Houding

Wanneer je gedurende een langere tijd moet zitten, of dat nou op de bank, in een wachtkamer of in de auto is, ben je snel geneigd om onderuit te zakken. Dit is een gewoonte, die steeds erger wordt. Wanneer je vanaf jongs af aan bent gewend om rechtop te zitten, zijn je buikspieren dit ook gewend en doe je dit automatisch. Maar wanneer je altijd al onderuit gezakt op stoelen hebt gezeten, zijn je buikspieren het niet gewend om jou gedurende een lange zit continu overeind te houden. Daardoor zak je onderuit. Mensen die erg afgetraind zijn hebben vaak dus ook een betere houding, doordat de buikspieren makkelijker de rechte houding in stand kunnen houden. Tijdens het autorijden is dit ook een veel voorkomend probleem. Maar door een armsteun (auto) te gebruiken, zit je gelijk een stuk rechter. Dit komt doordat de armsteun (auto) op een bepaalde hoogte en afstand van de stoel staat ingesteld waardoor je deze alleen fijn kan gebruiken wanneer je bijna helemaal rechtop zit. En als je een lang stuk op bijvoorbeeld de snelweg moet rijden, is het fijn als je je arm ergens op kan leunen. 

Veiligheid

Het gebruiken van een armsteun (auto) zorgt dus voor een betere houding achter het stuur. Wanneer je veel achter het stuur zit en je gewend raakt aan de nieuwe houding, kan je dit ook makkelijker doortrekken in andere activiteiten, wanneer je bijvoorbeeld lang stil moet staan in een wachtrij. Op lange termijn zou het gebruiken van een armsteun (auto) dus bij kunnen dragen aan je algemene fysieke gesteldheid en misschien zelfs rugklachten op latere leeftijd voorkomen. Maar naast de invloed op je houding, zorgt de armsteun (auto) ook voor extra veiligheid in je bijdrage aan het verkeer. Wanneer je rechtop achter het stuur zit, ben je namelijk een stuk alerter en oplettender dan wanneer je lui onderuitgezakt hangt. Die fysieke luie houding kan namelijk van invloed zijn op je mentale houding, waardoor er ongelukken kunnen gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *