Therapie

Wat is bio energetische therapie precies?

Bio energetische therapie

De meeste mensen die fan zijn van alternatieve geneeswijzen hebben al eens van bio energetische therapie gehoord. Deze bijzondere therapievorm richt zich in plaats van de plek waar je klachten hebt op je hele lichaam als geheel. Het uitgangspunt ervan is dat wanneer je zowel fysiek als mentaal in balans bent je lijf alles wat er mis is zelf kan oplossen, en dus kan helen. Je lichaam beschikt namelijk over een ontzettend grote kracht om te helen, en weet ook precies hoe dit moet doen. Het moet er echter wel de mogelijkheid toe krijgen. Als jij al een poos loopt met chronische klachten en je hebt het idee dat je niet verder komt dan is bio energetische therapie misschien ook wel iets voor jou. De therapie is een combinatie van het opnieuw leren voelen van de signalen van je lichaam (ook wel lichaamsbewustzijn genoemd) en het doen van energetische oefeningen. Deze worden je aangeleerd door de therapeut, maar op een gegeven moment kun je ze gewoon zelf thuis doen.

Wat leer je bij bio energetische therapie?

Ieder lichaam bestaat uit energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Als de energie in deze meridianen vrijelijk stroomt dan ben je doorgaans in balans. Als deze echter stagneert of juist te snel stroomt dan kan dat resulteren in fysieke pijn, bijvoorbeeld in de vorm van hoofdpijn, verkramping in je spieren of een erg onrustig gevoel. Bio energetische therapie kan deze disbalans in je meridianen opheffen door jou de connectie weer te laten maken met je lijf, en je te leren hoe je zowel kunt ontladen als opladen. Er zijn namelijk allerlei fijne trucjes voor waarmee je de doorstroming van energie in je meridianen een boost kunt geven. Deze oefeningen krijg je aangeleerd tijdens de sessies bio energetische therapie. Ze zijn absoluut niet moeilijk en iedereen kan ze uitvoeren. Het maakt niks uit hoe fit of hoe oud je bent. Sterker nog, als je al op leeftijd bent of verre van fit dan is het juist heel erg goed om elke dag wat energetische oefeningen te doen.

Herstel de energiestroom in je lichaam

Als alle energie in je meridianen goed kan stromen dan krijgen dus al je organen en weefsels de juiste hoeveelheid energie. Dit kun je bereiken door goed contact te houden met je lijf, en in te zien hoe jouw psyche invloed heeft op je fysieke gezondheid. Door op tijd lichamelijke signalen van stress te herkennen kun je eerder stoppen met waar je mee bezig was en jezelf wat rust gunnen. Je kunt beginnen met mediteren of ademhalingsoefeningen doen, of gewoon proberen heel erg in het hier en nu te leven, met je aandacht enkel op wat je op dit moment aan het doen bent. Er zijn heel veel manieren om het contact met je lichaam te herstellen, en een bio energetisch therapeut helpt je daarbij. Dus voel jij je ook wel eens lusteloos of heb je last van chronische, stressgerelateerde klachten? Neem dan gauw contact op met een bio energetisch therapeut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *