Ontharen

Wat je nog niet wist over de donkere huid

Ontharen donkere huid

 

De ene huid is de andere niet. Er zijn zoveel soorten huid dat iedere huid uniek is en dat geldt zeker voor de donkere huid. Dat betekent dat je op het gebied van ontharen en huidverzorging extra goed moet letten op wat je allemaal met je huid doet. Het is dus belangrijk dat je donkere huid wordt onthaard door iemand die daar veel verstand van heeft en daar een ware specialist in is. Lees verder als je meer wilt weten over de donkere huid en waarom het essentieel is dat je donkere huid een passende behandeling krijgt.

 

Met je handen in je haar

 

Bij een donkere huid horen in de meeste gevallen dikkere haren. Dikke haren zijn op je hoofd natuurlijk hartstikke mooi: wie wil er nou niet een volle bos haar! Maar het is minder leuk als het ook op andere plekken op je lichaam zo is, zoals op de benen of onder de oksels. Donkere haren kunnen veel steviger zijn en hebben een iets andere aanpak nodig dan dunnere lichte haren. Een behandelaar die ervaring heeft met donkere huidtypes weet precies wat er moet gebeuren.

 

Lichtbruin donkerbruin

 

De donkere huid heeft een donkere kleur doordat er meer pigment in de huid wordt aangemaakt. Je moet er echter wel rekening mee houden dat sommige behandelingen aan de huid pigmentatie kunnen verstoren, en dat is zonde van je mooie donkere huid. Zoals je misschien weet, of zelf hebt, is een donkere huid niet altijd even egaal donker. Sommige plekken van je huid kunnen onder- of overgepigmenteerd zijn. Dit zijn natuurlijke verstoringen in het pigment. Het is bij een ontharingsbehandeling absoluut niet de bedoeling dat dit gebeurt. Het zou zonde zijn als je pigmentatie wordt verstoord door een ontharingsbehandeling.

 

 

Weg met trekkerige droge plekken

 

Iedereen heeft droge plekken op zijn of haar huid. Op een donkere of licht gepigmenteerde huid vallen deze plekken extra op, omdat droge plekken er wat vaal uit komen te zien. Ook kan de huid rond verschillende lichaamsdelen trekkerig aanvoelen door de droogte van de huid. Sommige plekken op de huid kunnen zo droog worden dat er kleine barstjes en scheurtjes in de huid komen, zoals bijvoorbeeld op de schenen. Laat dat nou net de plek zijn waar de meeste vrouwen liever geen haar hebben. Deze huid is kwetsbaar en heeft een milde behandeling nodig. Het ontharen van deze donkere huid op deze plekken heeft een professional nodig die er verstand van heeft. Je kunt deze plekken zelf het beste verzorgen door ze in te smeren met een vette crème. Op rest van je lichaam gaat dan een minder vet huidverzorgingsproduct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *