Beauty

Werken bij een kapsalon in Maastricht

Kapsalon Maastricht

Als je wilt gaan werken bij een kapsalon in Maastricht heb je veel aanbod. Er zijn namelijk veel kapsalons in Maastricht. Deze verschillen van grootte, van aanbod en natuurlijk van prijs. Je hebt de hele chique ketens waar ze dure producten gebruiken en je speciaal wordt behandeld met hoofdmassages, kopjes thee en bijvoorbeeld een groot aanbod aan tijdschriften. Je hebt ook minder luxueuze kapsalons waarbij je alleen wordt geknipt of geverfd en er verder niks inbegrepen zit. Dit merk je natuurlijk ook aan de prijsklasse. Als je bij een kapsalon in Maastricht wilt gaan werken moet je dus bedenken in wat voor soort zaak je jezelf iedere dag met veel plezier naartoe ziet gaan.

Hoe kom je er binnen?

Hoe kom je bij een kapsalon in Maastricht binnen? Om te kunnen werken als kapper moet je bij veel kapsalons een diploma hebben. Dit kan een mbo diploma zijn, maar ook bijvoorbeeld een cursus. Bij sommige kapsalons kom je ook binnen zonder diploma. Dit verschilt natuurlijk per zaak. Als je bij een kapsalon in Maastricht wilt werken is het wel handig om het Limburgse dialect onder de knie te hebben. Zeker omdat Maastricht zo zuidelijk ligt, zijn er veel mensen die een sterk Limburgs dialect hebben. Als je tijdens het knippen een gesprek wilt voeren is het mooi meegenomen als je dit dialect verstaat en ook zelf beheerst. Dit komt klantvriendelijk over en voorkomt misverstanden.

Hoe word je een kapper?

De reden dat je een diploma nodig hebt, is dat het niet zo makkelijk is om kapper te zijn als dat het lijkt. Om het beroep van kapper uit te oefenen moet je gastvrij zijn, want je moet de klanten op een nette manier kunnen ontvangen en afspraken met ze kunnen boeken. Daarnaast zijn sociale skills zijn erg belangrijk omdat de band met de klant erg belangrijk is voor klantenbinding. Tijdens de afspraak moet je de klant welkom laten voelen door een gezellig praatje met ze te maken. Ook moet je het vak op een professionele wijze uit kunnen voeren. Hier komen veel vaardigheden bij kijken, zoals onder de sociale skills, wat eerder al benoemd. Daarnaast moet je ook verschillende knip technieken onder de knie hebben. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen het knippen van lang en kort haar, maar ook tussen stijl en krullend haar. Naast de knip technieken moet je ook de haren op een prettige wijze voor de klant kunnen wassen, is het in je eigen voordeel om highlights, lowlights en eventueel extensions te kunnen zetten. Maar ook het kleuren van haren valt onder de skills van een kapper. Samengenomen is een diploma voor kapper noodzakelijk om al deze skills te verkrijgen en het beroep van kapper uit te kunnen voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *