Sloten

Cilinderslot bestellen

cilindersloten

Er zijn verschillende redenen waarvoor je op zoek kunt zijn naar een nieuw slot. Zo kan er sprake zijn geweest van inbraak of misschien is er in jouw buurt de dreiging van inbraak. Ook kan het zijn dat je slot defect is of dat je het hebt moeten openbreken omdat je jezelf had buitengesloten. Een cilinderslot bestellen kan heel gemakkelijk, maar je wilt natuurlijk wel een goede.

Cilinderslot

Cilindersloten bestaan er in veel verschillende soorten en maten. Het kan daarom soms best lastig zijn een juiste keuze te maken. Het kwaliteitsverschil zit hem echter vooral in het keurmerk. De beste cilindersloten zijn voorzien van een officieel keurmerk, genaamd SKG. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke stichting die sloten test op sterkte en kwaliteit. Hoe beter het slot beschermt tegen inbraak, hoe hoger het door de stichting wordt aangemerkt. Dit gebeurt aan de hand van sterren.

Sterren

Een cilinderslot met twee sterren is het meest voorkomende cilinderslot. Deze sloten zijn echter niet bestand tegen het zogenaamde kerntrekken. Kerntrekken is een populaire inbraaktechniek waarbij de inbreker een schroef in de cilinder draait en hier vervolgens met zo’n harde kracht aan trekt dat de cilinder helemaal mee uit het slot schiet. Cilindersloten met drie sterren zijn wel beschermd tegen het kerntrekken. Daarbij beschermt een dergelijk slot ook tegen lockpicken (het manipuleren van het slot met speciaal gereedschap) en de klopsleutelmethode (het openen van het slot door een tik te geven met een gevijlde sleutel). Politie en sleutelmakers adviseren in alle gevallen om voor een SKG-cilinderslot met drie sterren te gaan. Daarnaast zijn er ook nog combinaties mogelijk van een bepaald soort cilinderslot en een extra beveiliging, zoals een kerntrekbeslag of een veiligheidsbeslag. Je wilt het natuurlijk de inbreker zo moeilijk mogelijk maken en met een gerust hart gaan slapen of op vakantie gaan. Hoe meer moeite de inbreker moet doen om binnen te komen, hoe groter de kans dat deze de pogingen zal staken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *