Entertainment

Lederhosen kopen

Lederhosen

Een lederhosen kopen is van essentieel belang wanneer je naar een Oktoberfest gaat. Een lederhosen is een lederen broek tot de knie, die bij de traditionele Duitse outfit hoort voor de welbekende Oktoberfesten. Vroeger was de lederhosen de standaard broek voor de Duitse mannen. De vrouwen droegen de Tiroler jurk. Ook dit wordt bij het Oktoberfest nog steeds gedragen door de vrouwen, in combinatie met twee vlechten in het haar en hoge witte sokken. De mannen dragen onder de lederhosen een geruite blouse.

 

De traditie

De lederhosen wordt in sommige streken van Duitsland nog steeds traditioneel gedragen. Maar dit neemt met de jaren sterk af en de lederhosen wordt ingeruild voor de spijkerbroek. De lederhosen wordt nu voornamelijk met het Oktoberfest gedragen. Het Oktoberfest is een volksfeest uit Duitsland dat jaarlijks wordt gevierd. Het duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Het heeft zich ondertussen verspreid over de hele wereld. Ook in Nederland wordt dit Duitse feest gevierd. Dit duurt dan meestal een weekend, ergens in oktober. Hier is de lederhosen en Tiroler jurk niet verplicht. In Duitsland is dit wel zo. Daar kom je het terrein niet op zonder traditioneel gekleed te zijn. Als je het originele Oktoberfest eens wilt bijwonen, moet je dus een lederhosen kopen. Tijdens het Oktoberfest worden er vele activiteiten georganiseerd, maar er wordt vooral veel liters bier gedronken en ook wordt er veel gedanst en gezongen op traditionele Oktoberfest muziek. De lederhosen wordt ook gedragen tijdens carnaval, wanneer men verkleed gaat als tiroler.

 

Het Oktoberfest

Het Oktoberfest wordt gevierd in München. Dit is een grote stad in Duitsland. Ondanks dat ze in vele andere landen ook een soortgelijk Oktoberfest organiseren, komen er jaarlijks mensen van over heel de wereld naar München om mee het originele Oktoberfest te vieren. Er hangt een unieke en gezellige sfeer, die moeilijk na te bootsen is. De Duitsers zijn erg trots op hun cultuur, en het Oktoberfest hoort hier zeker bij. Door de muziek, de kleding en het bier is het een echte Duitse ervaring. 

 

Het kopen van een lederhosen

Een lederhosen kopen kan tegenwoordig gewoon online. Vroeger gingen de Duitsers hiervoor naar speciale winkels. Hier kon je de lederhosen in alle maten krijgen, met de rode of blauwe geruite blouses en de bretels. Ook de vrouwen kochten hier hun jurken. Tegenwoordig hoeft dit niet meer. Je kan de lederhosen altijd in iedere carnavalswinkel vinden. Wil je een lederhosen kopen van echt goede kwaliteit, dan zal je deze bij een speciaalzaak of online moeten bestellen. Dit kost je wel een hoop geld, doordat het materiaal erg duur is en ze niet meer heel veel worden gemaakt, doordat er nog maar weinig mensen zijn die de lederhosen standaard dragen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *