Friet

Vlaamse friet

vlaamsche friet

Vlaamse friet is een soort friet dat oorspronkelijk uit Vlaanderen komt. Dit is ook waarom het friet wordt genoemd in plaats van patat. Wist je dat het namelijk eraan ligt waar je vandaan komt of je het patat of friet noemt? Als je namelijk van boven de rivieren komt, noem je het patat, en als je van onder de rivieren komt, dan heet het friet. Dit is dus locatie afhankelijk. Vlaamse friet staat er bekend om dat het lekkere dikke frieten zijn. De frieten worden dan ook zelf gemaakt en met de hand gesneden. Ook worden ze gemaakt van goede kwaliteit aardappelen. Dit proef je dan ook zeker terug in de Vlaamse frieten. Daarnaast worden de frieten gefrituurd tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit is hoe de beste Vlaamse friet hoort te smaken!

Vlaamse friet Haarlem

Om heerlijke Vlaamse friet te kunnen eten, hoef je zeker niet naar Vlaanderen te gaan. Ook in Nederland kan je hier namelijk voor terecht. Je kan ook Vlaamse friet in Haarlem eten. Je hoeft dan ook zeker niet bang te zijn dat het minder lekker is dan in Vlaanderen, want het wordt volgens de Vlaamse wijze gemaakt. Je krijgt dus zeker de beste Vlaamse friet, net zoals dat je het in Vlaanderen zou krijgen. Misschien vraag je je nu af hoe Vlaamse friet dan gemaakt wordt. Dat gaat als volgt. Eerst worden de aardappelen met de hand geschild en als frietjes gesneden. Daarna worden de frieten voorgebakken in de frituur. Dit gebeurt in frituurolie van hoge kwaliteit, die verwarmd is op de perfecte temperatuur. Als jij dan vervolgens langskomt in Haarlem, dan worden de frieten nogmaals gefrituurd, waarna jij de lekkerste Vlaamse friet krijgt.

Vlaamse friet halen

Soms is het natuurlijk hartstikke lekker om eens te snacken. En hoe kan je dit nou beter doen dan door middel van het halen van Vlaamse friet? Bij deze heerlijke frieten kan je natuurlijk ook de lekkerste sauzen bestellen. De Vlaamse friet staat er natuurlijk om bekend om gegeten te worden met een dikke klodder mayonaise. Echter, als jij een andere saus lekkerder vindt, dan kan je die zeker ook erbij bestellen. Vlaamse friet is echter ook al hartstikke lekker op zich, dus eigenlijk hoef je er helemaal geen saus bij te nemen. Als je wel een saus wil, kan je naast de standaard sauzen, ook voor een van de speciale sauzen kiezen. Wat dacht je van rozemarijn met zeezout mayonaise of mayonaise met sambal en aioli?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *