BAby

Voeding van een peuter van 16 maanden

Voeding peuter 16 maanden

Een dreumes: zo wordt een kind tussen de 1 en 2 jaar genoemd. Deze leeftijdsfase is een echte ontwikkelingsfase en je kind ontdekt van alles! Zo ook: eten. Als ouder leer je het kind manieren, hoe het hoort om te eten en laat je jouw peuter kennismaken met structuren, smaken en de wondere wereld van gezond eten. Het kan als ouder lastig zijn om precies te weten wat voor voeding de beste keuze is voor bijvoorbeeld jouw peuter van 16 maanden. Belangrijk om te weten is dat vanaf de leeftijd van ongeveer een jaar, kan je kind mee-eten met de maaltijden die wij als volwassenen ook eten. Dit geldt voor alle maaltijden van de dag: ontbijt, lunch en avondeten. Eigenlijk mag een peuter, in de fase dat ze snel groeien en actief zijn van bijvoorbeeld 17 maanden, alles eten wat wij ook eten.

Peuter: een ontdekkingsfase maar nog zeker niet volgroeid

Toch is het wel belangrijk om op te letten dat het kind nog niet volledig volgroeid is, ook niet in de leeftijd van 18 maanden. Zo zijn producten als rauwe vis, -vlees en producten met rauwe melk of ei niet verstandig. Ook is het belangrijk om niet te veel zout en suiker binnen te krijgen voor de peuter. Suiker zit bijvoorbeeld in appelsap en er is aan veel vleeswaren en kant-en-klare sauzen vaak erg veel zout toegevoegd. Daarnaast is het niet alleen wat je je peuter te eten geeft, maar ook hoeveel. Het is belangrijk dat een peuter veel minder eten nodig heeft dan een volwassenen. Wanneer je peuter iets lekker vindt, is het kind misschien geneigd om daar te veel van te eten. Het is dus belangrijk dat jouw kindje zich niet ziek eet en de juiste porties én voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo weet je zeker dat jouw kind alle voedingsstoffen binnen krijgt.14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *