Rollator

Rollator

Rollator

Een rollator is een erg handig ondersteunend middel. Veel mensen verliezen naarmate ze ouder worden hun mobiliteit. Gewrichten verslijten, spieren worden zwakker en bewegen gaat steeds minder soepel. Dit is erg vervelend en kan enorm frustrerend zijn. Wanneer je constant hulp van anderen nodig hebt voor de kleinste dingen, als bijvoorbeeld even snel naar de supermarkt op en neer, voel je je snel bezwaard. Dit zorgt ervoor dat veel mensen binnen blijven waardoor de immobiliteit alleen maar toeneemt. Een rollator is voor zulke mensen een erg fijne en praktische oplossing.

De rollator

Een rollator is een ondersteuning voor mensen die slecht ter been zijn. Het heeft 4 wielen, een zitvlak en twee handvatten. Aan de handvatten zit ook een handrem bevestigd, zodat er makkelijk kan worden geremd zonder hierbij veel kracht te hoeven leveren. Door de rollator voor je uit te duwen kan je je gewicht balanceren tussen jezelf en de rollator. Dit voorkomt dat mensen voorover vallen. Onderaan de rollator zit nog een mandje, om bijvoorbeeld een tas of wat boodschappen in op te bergen. Zo kan de persoon die de rollator gebruikt zijn twee handen aan de handvatten houden en volledig focussen op het voortbewegen. Een rollator is een vrij licht voorwerp zodat er niet te veel kracht hoeft worden geleverd om vooruit te komen. Hij is echter wel stevig genoeg om niet zomaar voorover te vallen wanneer de persoon er te veel op leunt. 

Soorten

Rollators komen in verschillende soorten voor. De standaard rollator is overal online te krijgen of bij een specialist. Deze is het meest voorkomend en kan zowel buiten als binnen worden gebruikt. Voor mensen die niet veel buiten komen is een binnen rollator misschien beter van toepassing. Deze rollator heeft kleinere wielen met dunne bandjes, zodat deze makkelijk bochten kan maken en kan uitwijken voor bijvoorbeeld een tafel. Een buiten rollator heeft grotere wielen met grotere banden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *