Coach

Welke informatie levert een inspanningstest op?

inspanningstest

Als jij het gevoel hebt dat je veel sneller buiten adem bent dan je zou moeten zijn, dan is het misschien een idee om ergens een inspanningstest te doen. Dit kan vaak bij een praktijk voor fysiotherapie of een gezondheids- of vitaliteitscoach. Zo’n test laat niet alleen zien hoe het er met je conditie voor staat, maar ook wat jouw ideale trainingsintensiteit is en hoe je lichaam op allerlei verschillende vlakken functioneert. Aan de hand van zo’n inspanningstest kun je dus (eventueel samen met een gezondheidscoach) stappen gaan zetten in de goede richting. Je kunt daarbij denken aan bepaalde voeding, gaan sporten of aanpassingen doen in je leefstijl. Zo’n gezondheidscoach inschakelen is ontzettend goed voor je algehele welzijn, en als diegene een dergelijke test aanbiedt alvorens hij/zij met de coaching start dan is je progressie na verloop van tijd makkelijk te meten.

Een goede inspanningstest biedt inzicht

Veel mensen weten heus wel dat ze niet in optimale conditie zijn, maar niet precies hoe slecht ze er aan toe zijn. Zo’n dergelijke inspanningstest levert informatie, welke je na enkele maanden kunt vergelijken met een nieuwe test. Op die manier verkrijg je waardevolle informatie over je gezondheid, die je extra motivatie kan geven om aan de slag te gaan. En als je die inspanningstest doet bij een goede vitaliteitscoach dan kan diegene de verkregen informatie gelijk omzetten in een gezondheidsadvies op maat. Daarin staan tips en adviezen met betrekking tot diverse aspecten, waaronder natuurlijk voeding en sport. Deze twee liggen namelijk aan de basis van een goede (zowel fysieke als mentale) gezondheid.

Meten is weten

Ben jij ook benieuwd hoe je er nu eigenlijk fysiek gezien aan toe bent? Wil je concretere doelen om naartoe te werken tijdens je fit journey? Of heb je bepaalde klachten en wil je weten hoe ernstig het precies is? Dan is zo’n inspanningstest het eerste wat je kunt proberen om meer informatie te krijgen. Het levert je een vrij compleet beeld op van hoe je er conditioneel voorstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *