Training

Balanstraining, wat het is

balanstraining

Balanstraining is een breed begrip, waar je verschillende dingen mee kan gaan doen. zo heb je balanstraining voor je geest en balanstraining voor je lichaam. Hierbij zit een degelijk verschil, maar kunnen je beiden helpen, wanneer je hier behoefte aan hebt. In dit artikel wordt er verder ingegaan over wat  balanstraining en wat het verschil tussen lichamelijke en geestelijke balanstraining is.

Lichamelijke balanstraining, goed voor je lijf

Lichamelijke balanstraining, kan je in een sportschool doen, maar ook gewoon lekker thuis. Je hebt er niet veel voor nodig. Je kan op het internet prima allerlei verschillende oefeningen vinden die geen, of weinig attributen nodig hebben, en je dus gewoon voor de tv kan gaan doen. Veel mensen hebben aan één kant van hun lichaam, meer kracht dan de andere. Dat komt omdat één kant vaker wordt gebruikt en dus ook meer kracht nodig heeft. Je kan je wel voorstellen, dat als je rechts bent, je jouw linkerhand minder gebruikt en die dus ook minder sterk is. Dit is niet een groot probleem als je er geen last van hebt. Echter kan het wel voorkomen dat je hierdoor bijvoorbeeld rugklachten kan gaan krijgen. Je lichaam heeft niet voor niets twee kanten met spieren. Ze moeten leren samenwerken. Dat is wat je leert en ontwikkeld met lichamelijke balanstraining.

Geestelijke balanstraining

Er bestaan verschillende workshops, cursussen en lessen die gaan over het zogenoemde geestelijk balans van je ziel. Er wordt met “balans” een balans bedoelt in je hoofd, een balans in je gevoel. er wordt gezegd dat een levensbalans is, tussen geluk en ongeluk. In deze balanstrainingen, lessen, cursussen en workshops worden er door mensen, ervaren met persoonlijke en spirituele onderwerpen hier meer over verteld en worden er oefeningen gegeven, voor het zogenoemde geestelijke en spirituele balans.

Is het spirituele niet jouw ding? Maak je niet druk, er zijn heel veel verschillende manieren van balanstraining die je ook thuis kan doen, of misschien is de lichamelijke balanstraining dan net wat meer voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *