WWFT

Hoe kun je gemakkelijk een WWFT check doen?

WWFT check

Voor veel bedrijven is het ontzttend belangrijk om hun (potentiële klanten) te checken voordat ze zaken met hen gaan doen. Dit kun je doen door een WWFT check uit te voeren. Aangezien dat behoorlijk ingewikkeld kan zijn en je bovendien officieel moet kunnen aantonen dat je deze check hebt uitgevoerd kun je daar het beste een speciaal programma voor gebruiken. Er zijn diverse aanbieders die dit soort programma’s aanbieden, en allemaal zijn ze gebaseerd op het grondig controleren van de identiteit van deze potentiële klant. Met zo’n programma kun je heel gemakkelijk een WWFT check uitvoeren en bovendien aantonen dat je dit volgens de regels doet. 

Waarom is een WWFT check eigenlijk nodig?

De reden dat de WWFT wet is opgezet is om te voorkomen dat zwart geld wordt witgewassen en in de economie terecht komt. Bovendien voorkom je met een goede WWFT check dat je onbedoeld investeert in praktijken die worden gelinkt aan criminaliteit of terrorisme. Het voldoen aan deze wet is dus uiterst belangrijk, maar wel heel lastig als je niet precies weet hoe je dat moet doen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig dus genoeg programma’s die je op basis van een abonnement kunt gebruiken om zo’n WWFT check te doen en een bedrijf voor langere tijd te monitoren.

De WWFT meldingsplicht uitgelegd

Ondanks dat je al gebruik maakt van bovengenoemd programma heb je alsnog de plicht om verdachte bedrijven of transacties te melden. Dit moet je doen binnen een bepaalde termijn nadat je het hebt geconstateerd. Een extern bedrijf kan deze transactie dan controleren en de oorsprong ervan achterhalen. Jij hoeft verder niets te doen. Het melden ervan is voldoende. In de tussentijd is het uiteraard verstandig om niet opnieuw zaken met datzelfde bedrijf te doen totdat je de uitslag van dit externe onderzoek hebt gekregen. Dan weet je zeker dat je niet handelt met een bedrijf dat niet op legitieme wijze aan zijn financiële middelen komt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *