Bedrijf

Dual Use

Dual

Er bestaan wereldwijd veel exportbedrijven. Zo kan je handelen in kleding, maar ook in softwareproducten. In principe bestaat er een strenge regeling rondom het exporteren van producten en wordt daar ook zorgvuldig op gecontroleerd. Sommige producten vallen onder de zogeheten Dual Use productie. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld drones verkocht en vervolgens gebruikt kunnen worden voor verkeerde doeleinden als terroristische organisaties.

 

Dual Use voorkomen als ondernemer

Als ondernemer is het van belang dat je goed weet hoe het reglement werkt. Er is op internet al veel informatie te vinden over Dual Use en het reglement vanuit de overheid. Maar mocht je dat te veel werk vinden, dan kan je ook bedrijven inschakelen die je hierbij helpen. Dit zijn dan vaak consultants en trainers die je bijbrengen waar je op moet letten bij het handelen van jouw export materiaal.

 

Voorbeelden van Dual Use

Om Dual Use nog meer denkbeeldig te maken, zal hier een voorbeeld volgen van een ondernemer die hier ervaring mee heeft. Deze ondernemer handelde in drones en verkocht onbewust een grote oplage aan een criminele organisatie, die het voor illegale doeleinden wilde gebruiken. Denk aan het filmen van ongepaste zaken of vervoeren van drugs. Deze ondernemer moest zijn handel stopzetten en kon zijn bedrijf gedag zeggen. Duidelijk was dat hij niet bekend was met Dual Use.

 

Specialist Dual Use inschakelen

Om het vorige voorbeeld te voorkomen is het daarom van belang dat je op tijd een specialist inschakelt of je inleest. Je wilt niet dat jouw bedrijf bloot wordt gesteld aan criminele of terroristische organisaties. Klik op bovenstaande link voor een voorbeeld van een bedrijf die je meer kan vertellen over Dual Use. Het zal wat geld kosten om iemand in te huren, maar het is het meer dan waard op lange termijn. Je wilt liever wat geld kwijt zijn aan belangrijke informatie die je verder helpt, dan je bedrijf kwijtraken door te weinig kennis over Dual Use.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *